Boter bij de vis


Evenementen

Tijdens de herdenking van de 'Groote Oorlog' zijn er heel wat activiteiten. Een selectie van evenementen gerelateerd aan landbouw, visserij en voeding zijn hier weergegeven. De volledige agenda van rondreizende expo 'Boter bij de vis' is hier raadpleegbaar.

Het volledige programma van activiteiten is raadpleegbaar via de site Groote Oorlog 2014-18 van de Vlaamse Overheid.


De rol van het paard in WOI

Op 900 m² vind je in Hippo War twee originele tentoonstellingen: over de rol van het paard tijdens WOI en het belang van de Amerikanen tijdens diezelfde oorlog.
Lees meer

Het dagelijkse leven en smokkel tijdens de Groote Oorlog

De Duitse bezetting en bitterkoude winters maakten het dagelijkse leven van de gewone man tijdens de Groote Oorlog niet gemakkelijk. Onmiddellijk ontstonden Hulp- en Voedselcomités om de burgers te ondersteunen. Het voedsel werd gerantsoeneerd, maar kinderen kregen gratis soep.
Lees meer

Expo Boter bij de vis in Bekkevoort

Wat schaft de pot? Deze prangende vraag laat de Belgische bevolking de hele oorlog niet los. Ontdek het relaas van de Groote Oorlog vanuit een nieuw perspectief over het leven van alledag in de rondreizende expo 'Boter bij de vis'.
Lees meer

Tuinieren tijdens de Groote Oorlog

Bezoek de oorlogstuin in 't Grom. Vergeten groenten zijn 'in'. Wist je dat deze groenten in 1914 alledaags waren en allesbehalve 'vergeten'? Voor de gewone mensen waren ze onmisbaar.
Lees meer

Buren in oorlog: het park Drie Fonteinen tijdens de Groote Oorlog

Ontdek een brokje vergeten oorloggeschiedenis tijdens een wandeling in het prachtige park Drie Fonteinen.
Lees meer

Architectuur en oorlog. Heropbouw van stad en platteland.

Architectuur en Oorlog of scheppen en vernielen lijken volslagen tegengestelde begrippen. Alhoewel. Hun dynamiek ligt in elkaars verlengde: wat niet voor renovatie in aanmerking komt, moet herbouwd worden.
Lees meer

Smokkelspel

Je bent smokkelaar tijdens de Groote Oorlog. Schrijf je geheime boodschap op en probeer deze over de grens met Nederland te smokkelen.
Lees meer