Boter bij de vis


Campagnebeeld Boter bij de Vis

Laatste reis Boter bij de Vis in Nazareth en Kampenhout

De rondreizende expo 'Boter bij de Vis' is aan zijn laatste etappes door Vlaanderen bezig. Wie de tentoonstelling over landbouw en voeding tijdens de Eerste Wereldoorlog nog wil bezoeken, kan daarvoor terecht in Nazareth (tot eind november) en in Kampenhout (tot eind december).

De prangende vraag "Wat schaft de pot?" laat de Belgische bevolking de hele oorlog niet los. De bezetter hindert het werk van boeren, bakkers en vissers. Een voedselcrisis loert om de hoek. Dankzij de nodige creativiteit overleven de Belgen. Ontdek in de expo het relaas van de Groote Oorlog vanuit een nieuw perspectief over het leven van alledag. Elke bezoeker krijgt bovendien een gratis gidsje.

Waar: Erfgoedhuis Nazareth en Bibliotheek Kampenhout