Boter bij de vis


Schoolkoek Wolvertem

Verloren recept van oorlogskoekjes uit WOI teruggevonden

In Meise is een verloren gewaand recept uit de Eerste Wereldoorlog weer opgedoken. Door de oorlog ontstonden grote voedselkorten. Om ervoor te zorgen dat de kinderen in de regio toch voldoende sterk bleven, maakten de lokale bakkers van Meise 'oorlogskoekjes'. De koekjes waren gemaakt van roggebloem en honing. Dat was naar verluidt bijzonder voedzaam. Na een lange zoektocht is het recept dus weer opgedoken, en kan het koekje nu opnieuw gebakken worden. De speurtocht van heemkring Berla (Meise) - die ook langs CAG verliep - kende pas succes toen men viavia een bakker uit Machelen op spoor kwam die het recept van de honingkoek van 100 jaar geleden nog op een papiertje in zijn archieven had liggen.

Lees hier het volledige nieuwsbericht.