Boter bij de vis


campagnebeeld

Bezoek Boter bij de Vis in Zoutleeuw en in Zingem

De rondreizende expo 'Boter bij de Vis' zet zich zijn tocht door Vlaanderen onverdroten voort. De komende maanden is de tentoonstelling over landbouw en voeding tijdens de Eerste Wereldoorlog terug te vinden in het Vlaams-Brabantse Zoutleeuw (tot eind juli) en in het Oost-Vlaamse Zingem (tot eind september).
De prangende vraag "Wat schaft de pot?" laat de Belgische bevolking de hele oorlog niet los. De bezetter hindert het werk van boeren, bakkers en vissers. Een voedselcrisis loert om de hoek. Dankzij de nodige creativiteit overleven de Belgen. Ontdek in de expo het relaas van de Groote Oorlog vanuit een nieuw perspectief over het leven van alledag. Elke bezoeker krijgt bovendien een gratis gidsje.

Waar: Stadhuis Zoutleeuw en Gemeentehuis Zingem