Boter bij de vis


Website Boter bij de Vis

Met het einde van de herdenkingsperiode naar aanleiding van 100 jaar Eerste Wereldoorlog komt er ook een einde aan het project 'Boter bij de Vis'. Dit project zette gedurende vier jaar de landbouwsector en voedselsituatie tijdens en na de Eerste Wereldoorlog in de kijker.
Lees meer

Eindoffensief 1918

Honderd jaar geleden kwam de Eerste Wereldoorlog stilaan op zijn einde. De redactie van VRT NWS volgt sinds 26 september dagelijks de gebeurtenissen van het eindoffensief in 1918. Voor de Belgische bevolking ging er veel veranderen. Wie de laatste oorlogsmaanden wil volgen, kan hier terecht.
Lees meer

Laatste reis Boter bij de Vis in Nazareth en Kampenhout

De rondreizende expo 'Boter bij de Vis' is aan zijn laatste etappes door Vlaanderen bezig. Wie de tentoonstelling over landbouw en voeding tijdens de Eerste Wereldoorlog nog wil bezoeken, kan daarvoor terecht in Nazareth (tot eind november) en in Kampenhout (tot eind december).
Lees meer

'Bouwen en heropbouwen': een succes!

Op maandag 1 oktober blies CAG verzamelen in de Westhoek voor de jaarlijkse contactdag. Onder de titel ‘Bouwen en heropbouwen.
Lees meer

Contactdag 'Wederopbouw na WOI'

Op maandag 1 oktober organiseert CAG in samenwerking met verschillende partners haar jaarlijkse contactdag met deze keer als centraal thema ‘De wederopbouw na de Eerste Wereldoorlog’.
Lees meer

Expo Boter bij de Vis in Koekelare

De rondreizende expo 'Boter bij de vis', over het leven van alledag tijdens WOI, houdt vanaf 4 augustus 2018 halt in CC De Brouwerij in Koekelare. Wat schaft de pot? Deze prangende vraag laat de Belgische bevolking de hele oorlog niet los.
Lees meer

Weerbaar Waasland

De reizende tentoonstelling 'Weerbaar Waasland' brengt het verhaal van de Groote Oorlog door de ogen van Waaslanders.
Lees meer

Bezoek Boter bij de Vis in Zoutleeuw en in Zingem

De rondreizende expo 'Boter bij de Vis' zet zich zijn tocht door Vlaanderen onverdroten voort.
Lees meer

Verloren recept van oorlogskoekjes uit WOI teruggevonden

In Meise is een verloren gewaand recept uit de Eerste Wereldoorlog weer opgedoken. Door de oorlog ontstonden grote voedselkorten. Om ervoor te zorgen dat de kinderen in de regio toch voldoende sterk bleven, maakten de lokale bakkers van Meise 'oorlogskoekjes'.
Lees meer

Waterfront: Noordzee belangrijk tijdens WOI

Tijdens de Eerste Wereldoorlog waren de havens van Zeebrugge en Oostende belangrijke Duitse havens, vooral voor de onderzeeërs. Ze waren dan ook van groot strategisch belang. De geallieerden probeerden in april en mei 1918 de vaargeulen te blokkeren, maar dat is niet gelukt.
Lees meer