Boter bij de vis


Contactdag 'Wederopbouw na WOI'

Op maandag 1 oktober organiseert CAG in samenwerking met verschillende partners haar jaarlijkse contactdag met deze keer als centraal thema ‘De wederopbouw na de Eerste Wereldoorlog’.
Lees meer

Expo Boter bij de Vis in Koekelare

De rondreizende expo 'Boter bij de vis', over het leven van alledag tijdens WOI, houdt vanaf 4 augustus 2018 halt in CC De Brouwerij in Koekelare. Wat schaft de pot? Deze prangende vraag laat de Belgische bevolking de hele oorlog niet los.
Lees meer

Weerbaar Waasland

De reizende tentoonstelling 'Weerbaar Waasland' brengt het verhaal van de Groote Oorlog door de ogen van Waaslanders.
Lees meer

Bezoek Boter bij de Vis in Zoutleeuw en in Zingem

De rondreizende expo 'Boter bij de Vis' zet zich zijn tocht door Vlaanderen onverdroten voort.
Lees meer

Verloren recept van oorlogskoekjes uit WOI teruggevonden

In Meise is een verloren gewaand recept uit de Eerste Wereldoorlog weer opgedoken. Door de oorlog ontstonden grote voedselkorten. Om ervoor te zorgen dat de kinderen in de regio toch voldoende sterk bleven, maakten de lokale bakkers van Meise 'oorlogskoekjes'.
Lees meer

Waterfront: Noordzee belangrijk tijdens WOI

Tijdens de Eerste Wereldoorlog waren de havens van Zeebrugge en Oostende belangrijke Duitse havens, vooral voor de onderzeeërs. Ze waren dan ook van groot strategisch belang. De geallieerden probeerden in april en mei 1918 de vaargeulen te blokkeren, maar dat is niet gelukt.
Lees meer

Boter bij de Vis in Bekkevoort

Bezoek nog tot het einde van de maand mei de rondreizende expo 'Boter bij de Vis' in Bekkevoort! De prangende vraag "Wat schaft de pot?" laat de Belgische bevolking de hele oorlog niet los. De bezetter hindert het werk van boeren, bakkers en vissers. Een voedselcrisis loert om de hoek.
Lees meer

Kunstwerk voor elk Belgisch WOI-slachtoffer

In Provinciaal Domein De Palingbeek, in Zillebeke, bij Ieper staan 600.000 terracottabeeldjes. De indrukwekkende installatie is het werk van kunstenaar Koen Vanmechelen en vele vrijwillige helpers. Begin februari 2018 werden de eerste terracottabeeldjes geplaatst, 12.
Lees meer

Vrouwen tijdens WOI

De Eerste Wereldoorlog veranderde alle geldende sociale relaties. Aangezien veel mannen vochten aan het front, namen vrouwen verschillende taken over. Dat gold zeker en vast voor de landbouwsector. Nagenoeg iedereen was boer in die tijd.
Lees meer

'Boter bij de Vis' in Damme

Bezoek nog tot het einde van de maand februari de reizende expo 'Boter bij de Vis' in Damme! De prangende vraag "Wat schaft de pot?" laat de Belgische bevolking de hele oorlog niet los. De bezetter hindert het werk van boeren, bakkers en vissers. Een voedselcrisis loert om de hoek.
Lees meer